Ridlist Lover Life

Thursday, November 24

Akhirnya....

Selamat Malam
Korang sihat tak??
yaNna rse dh lme x update blog ni...Maklumlah bz cket..tahu-tahu jela bile dah start blaja memang camni xde mase nak berblog ni...

****************
Sampai-sampai je kat Kolej Siswi UiTM Pahang dapat lak berita yang air xde..sedihnya, camne nak mandi ni..Dah la letih semalaman dalam bus sampai-sampai dapat berita cmtu lak...Memang la sedih..Nak buat cmne terpakse lah yaNna terima semua ini dengan redha...Pastu yaNna dengan member p la mandy kat DSG a.k.a Dewan Serabguna ataupun lebih dikenali sebagai Dewan Sejuk Giler..Memang sejuk pun dewan tu..Ingatkan ley la mandy kat bathroom tapi apekan daya orang penuh terpaksa la mandy lam toilet jea...Naseb bley gak mandy pada tak mandy langsung tu...Dah la terpakse menunggu lame baru la boleh mandy...Akhirnya yaNna dah beres pun mandy, segar cket badan rasenya....

****************
Ala, keesokkan harinya masih lagi tak de air...Sedihnya rase...Sabar jela yaNna...Kenapa la tiap-tiap awal sem dan akhir sem mesti xde air...Geram btoii yaNna...Naseb baek la sekarang ni yaNna dah sem last kalau tak memang yaNna dah tak sanggup lagy untuk menanggung semua ni setiap sem baru....Hari ke-2 yaNna terpakse la mandy lam toilet gak...Sampai demam yaNna dibuatnya..Dah la pegi kelas kena hujan lepas tu air xde pulak nak mandy...Memang la semua penyakit datang...Mula-mula demam, lpas tu sakit kepala sepanjang hari, skit tekak ag, dengan batuknya lagi la... Rase cam nak pengsan pun ade...Ubat pun dah abes.. Nak g Medic malas la pulak...Bukan malas sangat tapi nak berjalan pun tak larat main denga 2 hari berturut-turut bermandikan hujan... Sabar jela...

******************
Hari ini masuklah hari ke-3 yaNna di sini,, dengan keadaan masih ag demam, batuk memanjang, selsema pulak tu... Nak tido malam pun susah...Biase lah tu dah masuk musim nya katekan (musim Tengkujuh)...Musim ni kena pandai-pandai la jage kesihatan, minum air banyak2...Jangan main hujan sangat nanti demam susah pulak...Nak-nak kanak-kanak memang suka mandy hujan...Satu lagi, memandang sekarang ni musim banjir, jage la anak-anak anda daripada mandy air banjir tu...takut pulak yaNna, Mana la tahu nak lemas ke,, susah pulak family semua...Pagi ni sekali lagi yaNna terpaksa mandy lam toilet...sedih tol la duk kolej ni... Pegi claz lecturer tak datang pulak tp ble tak pegi, lecturer datang pulak...Macam-macam la...Tapi yang best nyer hari hari ni adalah

jeng...



jeng....




jeng....







akhirnya, malam ni yaNna dapat mandy lam bilik air...sukenya yaNna...Dah maghrib baru ade air...Suke nya yaNna mandy...macam orang x penah jumpe bilik air...Lame tol yaNna mandy hari ni...Siap shampoo rambut ag,,, scrub satu badan...Lega rasenya....Tapi yang sedihnya demam masih belum baik ag...Hidung ni rase cam nak buang jea...Selsema x habis-habis....Si tekak pulak, rase sakit semacam jea..sampai habes ubat yaNna makan...Ingat esok nak g beli ubat la kat farmasi takut makin tambah teruk demam yaNna ni... Tak kuasa yaNna melayan badan yang camni ni...

okeyh..tu saje tuk malam nie...nanti ade mase yaNna menaip agy...
daa...

p/s : Doakan yaNna moge cepat sempat ye... Thanks...

Labels:

2 Comments:

Blogger Az Meeda said...

*typo*

isk3.. kesian.. demam :P

November 24, 2011 at 8:58 PM  
Blogger Lieyana said...

xcaye teh...cian aku ni...mari2 cni demam slalu...xdop org nk care....huk..huk...=(

November 24, 2011 at 9:03 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home